Solid-Web

Internetbureau: websoftware - webapplicaties - websites - webwinkels

SEO: gevonden worden door zoekmachines

SEO: gevonden worden door zoekmachines

Toppositie in de zoekmachines
Het is van groot belang dat zoekmachines uw website kunnen vinden. Hoewel zoekmachines tegenwoordig vrij intelligent zijn en zelf automatisch via spiders, crawlers en robots het internet afspeuren, kunnen ze op bepaalde punten nog best een handje geholpen worden. Zeker wannneer u op internet aanwezig bent met een website of webwinkel en uw verwachtingen zijn vele malen hoger dan uw unieke bezoekersaantallen. We adviseren u graag.

Analyse en online scan
Aan de hand van een uitgebreide analyse en een online scan, met onze speciaal ontwikkelde software, van uw website of webwinkel bekijken we de "positionering en vindbaarheid" van uw website. De resultaten van deze scan geven ons de mogelijkheid om uw website "van binnen" te bekijken. Dit is belangrijk omdat de spiders, crawlers en zoekrobots alleen de broncode van uw website lezen.

Linkbuilding en relevante content
Een hoge positionering in de zoekresultaten is allang niet meer alleen een kwestie van de Meta-tags vullen. Zoekmachines worden intelligenter en houden er allen een eigen indexeringsmethode op na.

Het verkrijgen van hoogwaardige, relevante inkomende links is erg waardevol en draagt bij aan de positionering in de zoekmachines. Daarbij is het van groot belang om niet specifiek voor zoekmachines gaan te schrijven maar juist te zorgen voor relevante, bij het onderwerp van de pagina passende, content op uw website. Bij een webwinkel is een andere benadering nodig daar webwinkels meestal weing content bevatten. Bij webwinkels wordt de aandacht vooral gericht op de producten cq artikelen in plaats van de content.

Aanmelden en tools
Jaren geleden werden websites en webwinkels nog aangemeld bij de zoekmachines. Dit gebeurde geautomatiseerd via software / tools of handmatig. Tegenwoordig is aanmelden bij zoekmachines niet meer nodig. Zoekmachines zoeken zelf het hele internet af om nieuwe of aangepaste websites te bezoeken en te indexeren. Het is niet aan te raden om toch nog automatisch via een software pakket of tools uw website aan te melden bij zoekmachines. Zulke aanmeldingen worden door vele zoekmachines genegeerd en kunnen gezien worden als zoekmachinespam. De kans op uitsluiting om opgenomen te worden in de index van zoekmachines is dan groot!


Sitemap.xml
We genereren, al dan niet automatisch, voor uw website of webwinkel een XML bestand dat via WebmasterTools aan Google gepresenteerd wordt. Tegenwoordig volgen veel zoekmachines het voorbeeld van Google en accepteren eenzelfde XML bestand. Sommige zoekmachines volstaan met een simpel tekst bestand bijvoorbeeld een urllist.txt.

De meeste zoekmachines vereisen het verwerken van een Authentication of Verification code in de website of webwinkel om aan te kunnen tonen dat degene die de website wil aanmelden/bijhouden hiertoe gerechtigd is. Wij verzorgen het plaatsen van deze codes op de daarvoor bestemde positie in uw website of webwinkel of nemen een DNS record op.

De zoekmachine wereld
Het positioneren van websites en de daarbij gebruikte methoden staan regelmatig ter discussie. Er is een explosieve groei ontstaan van zoekmachineoptimalisatie bedrijven. Een aantal van deze bedrijven willen vooral snel en meestal op ongeoorloofde wijze deze praktijken uitvoeren, zogenaamde Blackhat SEO. Daarom is het belangrijk om te weten hoe het een en ander in zijn werk gaat. De kennis om de zoekmachineoptimalisatie op een juiste manier toe te kunnen passen moet continu bijgewerkt en aangevuld worden. Daarbij is het van belang om de technieken en methoden welke zijn toegepast in uw website goed te begrijpen. Als men al niet weet hoe uw website of webwinkel is geprogrammeerd, dan is het ook niet mogelijk om daarin de juiste verbeteringen in aan te brengen!

Wij blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, wijzigingen en updates van de grote zoekmachines. Deze veranderen namelijk hun indexerings methodes en algoritmes nogal eens.

Informeer naar de mogelijkheden voor uw website of webwinkel.Terug